VELKOMMEN TIL NORDISK - NATURENS FORRÅD
Håndlavede kvalitetsprodukter

Nyheder

Nem og lækker Grill-menu

NORDISK SOMMER
Opskrifter | Skal du have gæster eller vil du bare slutte ugen af med stil er her vores bud på nem og lækker GRILLmenu.

GRILLET KALVEKOTELET MED RAMSLØG

Ingredienser

4 tykke kalvekoteletter ca. 2,5 cm tykke
Nordisk grillmarinade, ramsløg
Sydesalt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Pensl koteletterne med grillolie og grill koteletterne direkte over middel varme i 14-16 minutter, til de er møre, men stadig en smule lyserøde i midten. Vend dem en gang under stegningen. Tag koteletterne af grillen, læg dem på 4 tallerkner og drys med groft sydesalt & friskkværnet peber.
Server med knasende sprøde salater, sommerens små guldklumper og vores bud på kolde saucer;
Æblesennep, tyttebærketchup & Blomme BBQ

KNASENDE SPRØDE SOMMERSALATER
Blomkål med grønne jordbær, ristede mandler & hyldeblomst

Ingredienser
1 lille blomkål
100 g grønne jordbær
1 bdt. forårsløg
100 g mandler
2 dl. Bredbladet persille
Sydesalt & friskkværnet peber
Nordisk marinade, hyldeblomst

Fremgangsmåde
Halver blomkålen, skær stokken fra & kasser den. Del blomkålen i buketter og skær dem efterfølgende
i tykke skiver. Kog blomkålsbuketterne i en gryde med kogende vand, ca. 2 minutter. Herefter afkøles de i koldt vand og dryppes godt af i en sigte. Hak mandlerne groft og rist dem gyldne på en tør varm pande.
Jordbærrene skylles, stilken fjernes & skæres i halve. Forårsløget skæres i tynde skiver. Blomkålbuketterne vendes med hyldeblomstmarinaden, krydres med salt & peber og vendes sammen med jordbær, forårsløg, mandler & persille.

 

Grillet asparges med, bacon, spinat & Vesterhavsost

Ingredienser
500 g asparges
1 bakke spinatblade
100 g bacon
200 g daggammelt brød i tern
1 spsk rapsolie
1 skalotteløg
50 g Vesterhavsost
Sydesalt & friskkværnet peber
Nordisk marinade, sennep

Fremgangsmåde
Sær bacon i tern, steg dem gyldne på en varm pande sammen med det daggamle brød. Når bacon & brødet er sprødt, lægges det på fedtsugende papir. Vend aspargesene i rapsolie, krydr med salt & peber, og steg dem på en grill ved høj varme, 1-2 minutter. Vend aspargesene med marinade, bacon, brød, finthakket skalotteløg og den revne Vesterhavsost. Server salaten straks.

 

SOMMERENS SMÅ GULDKLUMPER
Nye kartofler med persille, sydesalt & hørøget rapsolie.

Ingredienser

2 kg nye kartofler
1 bundt persille
sydesalt
Nordisk rapsolie, Hørøget

Fremgangsmåde
Skrub kartoflerne let i koldt vand, og kom dem i en gryde med vand, der bare lige dækker kartoflerne. Tilsæt en god håndfuld salt – der skal rigeligt salt til at fremhæve kartoflernes smag optimalt – samt dildstilke. Kog kartoflerne forsigtigt op under låg. Når kartoflerne koger, så fjern skum og andre urenheder med en ske. Skru ned på lavt blus, og kog kartoflerne 5-6 minutter. Sluk herefter for varmen, og lad kartoflerne trække færdig i vandet – det tager ca. 5-7 minutter. Hæld vandet fra, og server kartoflerne med hakket persille, groft sydesalt og dryp med hørøget rapsolie.

NORDISK GRILLPØLSE MED PERLEBYG & RAMSLØG

Server med æblesennep & tyttebærketchup.

Ingredienser
Til ca. 2 kg pølse
1.250 g hakket kalv og flæsk, max. 12 pct. fedt
45 g salt
5 g peber
100 g kogte eller 50 g tørrede gule ærter
325 g kogt eller 100 g rå perlebyg
150 g løg
3/4 liter letmælk
25 g ramsløg
Medisterpølsetarme

Fremgangsmåde
Del kødet i to portioner. Hak den ene del ud i mindre stykker, og frys det ned. Sæt den anden del så koldt som muligt, uden at kødet fryser.

Kog korn og ærter møre i vand, så det dækker. Sigt vandet fra, køl dem ned. Blend dem groft på en køkkenmaskine. Blend også ramsløgene og lidt af mælken. Kør, indtil ramsløgene er helt findelt. Hak løget så fint som muligt. Kør den kolde del kød sejt med salt og peber, tilsæt resten af mælken, løg og ramsløg. Kør det hele homogent.

Bland/rør korn, ærter og det frosne kød ned i den blendede fars; arbejd gerne med hænderne – bliv ved, indtil kødet har fordelt sig jævnt. Juster evt. med salt og peber. Pas på ikke at røre for grundigt, så kan din fars skille.

Pres farsen ind i tarmen; sørg for, at farsen er jævnt fordelt i tarmen – pas på med luftlommer. Tarmen skal være ca. være 3/4 fyldt. Bind en knude på tarmen i begge ender, så farsen ikke trækker ud. Kom den færdige medister i køleskabet, og lad hvile i 1/2-1 time, så farsen lige kan sætte sig inden videre tilberedning.
Grill pølsen og server den med æblesennep & tyttebærketchup

Post navigation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>