VELKOMMEN TIL NORDISK - NATURENS FORRÅD
Håndlavede kvalitetsprodukter

Nordisk Rapsolie

Produkter

NORDISK RAPSOLIE | Vores koldpressede rapsolie har den helt rigtige sammensætning af enkelt & fleurumættede fedtsyrer og kaldes også for nordens olivenolie. Efter høst bliver de små sorte frø renset, tørret og koldpresset. Herefter bundfælder olien naturligt i flere måneder, inden den krydres og tappes på flasker.

Download billeder af Rapsolier

Rapsolier findes i 7 varianter

Koldpresset rapsolie 200 ml./375 ml.
Rapsolien kaldes for nordens olivenolie og bruges i dressinger, marinader & vinagrette. Anvendes også som sundt fedtstof i bagværk; boller, muffins, kager & pandekager.

Hørøget
Rapsolien er røget med enghø, der er blandet af cikorie, rødkløver & kørvel. Rapsolien giver kød & rodfrugter en letrøget ”baconsmag” . Anvendes også som krydring af kartoffelretter & supper. Bruges altid i den færdigtilberedte ret.

Timian & enebær
Rapsolie er god til krydring af and, vildt & oksekød. Brug den også som krydderi i supper & kartoffelretter samt som dip til milde oste. Den vildtvoksende timian & de grønne enebær vokser side om side på de Nordjyske heder.

Svampe
Rapsolien er god til krydring af kød, fjerkræ & vildt, men også til ovnbagte kartofler, dressinger & marinader hvor man ønsker en diskret svampesmag. Ideelt til hjemmelavet svampemayonnaise.

Jomfruhummerolie
Den koldpressede rapsolie har en fantastisk farve og jomfruhummersmag. Rapsolien er nænsomt opvarmet med jomfruhummerskaller, urter & krydderier. Der er brugt 100 kg. jomfruhummerskaller til 100 liter rapsolie. Brug olien som smagsforstærker i fiske & skaldyrsretter, til krydring af supper, som dressing med æbleeddike og som delikat jomfruhummermayonnaise.

Ramsløg
Rapsolien er krydret med ramsløg også kaldet skovens hvidløg. Ramsløg olien er god til krydring af kød, kartofler & kød, men også til marinader og dressinger hvor der ønskes en mild hvidløgssmag.